StoryEditor

Smer nesúhlasí s použitím 300-miliónovej rezervy pre súkromné vysoké školy

09.08.2005, 19:44
Autor:
TASRTASR

Smer-sociálna demokracia nesúhlasí s tým, aby sa 300-miliónová rezerva rezortu školstva použila na financovanie súkromných vysokých škôl.
Rezerva bola pôvodne určená na krytie dopadov spoplatnenia vysokých škôl. V súčasnosti by sa časť z nej mala použiť na vyplácanie motivačných štipendií. "Účel finančných prostriedkov v štátnom rozpočte vyčlenených na štipendiá pre študentov verejných vysokých škôl by mal zostať zachovaný," uvádzajú vo vyhlásení tieňový minister školstva, poslanec Dušan Čaplovič a poslanec Róbert Madej.
Materiál o financovaní súkromných vysokých škôl pripravuje rezort školstva po dohode s ministrom financií Ivanom Miklošom. Podľa predbežných odhadov by sa na to malo použiť asi 13 miliónov korún. Podľa Smeru takto minister školstva Martin Fronc naďalej podlieha tlaku ministra financií Ivana Mikloša a lobistov domáhajúcich sa ukrajovať čo najviac z verejných zdrojov na súkromné aktivity. "Opäť to dokazuje, že minister Fronc už samostatne neriadi svoj rezort a že závažné rozhodnutia sa v skutočnosti robia pod taktovkou Ivana Mikloša," tvrdia Čaplovič a Madej.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. október 2024 06:57