StoryEditor

SaLon nové výstavy

06.09.2007, 00:00
Autor:
kulkul

Z MESTA VON! UMENIE V PRÍRODE
Galéria mesta Bratislava
Bratislava 7. 9. -- 25. 11. 2007
Výstava mapuje rôznorodé prístupy v tvorbe slovenských predstaviteľov neoficiálnej výtvarnej scény z obdobia 60. až 80. rokov 20. storočia, s presahom do súčasnosti. Predstavuje ich v kontextoch medzinárodnej výtvarnej scény, ktorú zastupujú vybraní predstavitelia svetového land-artu a umelci, ktorí so slovenskou výtvarnou scénou priamo komunikovali. Výstava sa venuje špecifickému fenoménu vstupu umelcov do prírody v rámci akčných a konceptuálnych smerovaní Slovenska. Prostredníctvom niekoľkých tematických okruhov poukazuje na rôznorodé formy pôsobenia umelcov v prírode ako v ateliéri. Na fotografii je špirálové mólo Roberta Smithsona.

MEDZINÁRODNÉ KULTÚRNE DEDIČSTVO OČAMI MLADÝCH FOTOGRAFOV
Stredoeurópsky dom fotografie, Galéria Profil
Bratislava do 27. 9. 2007
Výstava je vyvrcholením medzinárodného projektu pre mladých tvorcov, ktorý tento rok oslavuje už dvanáste narodeniny. Expozícia, ktorú tvoria víťazné fotografie, je súčasne predstavená vo všetkých zúčastnených krajinách. Do aktuálneho ročníka sa zapojilo viac ako 40 krajín sveta vrátane Slovenska. Podujatie je súčasťou Dní európskeho kultúrneho dedičstva. Jeho cieľom je prostredníctvom fotografie spoznávať kultúrne dedičstvo zúčastnených krajín.

MLADÝ OBAL 2007
Slovenské centrum dizajnu, Satelit
Bratislava 6. 9. -- 3. 10. 2007
Výstava predstavuje výsledky 12. ročníka rovnomennej súťaže študentov a mladých dizajnérov na tému obalový dizajn a voľná tvorba z papiera a lepenky. Táto medzinárodná výstava sa na Slovensku stretáva s veľkým záujmom študentov a mladých dizajnérov. Výsledky tohoročnej súťaže boli vyhlásené v máji tohto roka na výstavisku v Brne pri príležitosti konania veľtrhu EmbaxPrint, v rámci ktorého boli aj víťazné práce po prvýkrát predstavené verejnosti.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. júl 2024 02:52