StoryEditor

Seisa zamestná v Myjave 500 ľudí

12.02.2007, 23:00
Autor:
SITASITA

Do priemyselného parku v Myjave prichádza výrobca zdravotníckeho materiálu Seisa Europe. V troch etapách plánuje zamestnať päťsto pracovníkov.
Spoločnosť, ktorá je dcérskou spoločnosťou firmy Seisa Medical zo sídlom v meste El Paso v Texase, podľa hovorcu mesta Mareka Hrina bude vyrábať zdravotnícke komponenty, konkrétne špeciálne výrobky implantované do ľudského tela. Prevádzka v Myjave bude prvou európskou pobočkou firmy vôbec.
Mesto už s investorom podpísalo zmluvu o vstupe do parku. S výrobou by sa malo začať už na jeseň, produkcia bude smerovať na export do Dánska, Írska a Španielska, informoval Hrin. Investor sa v zmluve s mestom zaviazal preinvestovať do jedného roka dva milióny eur, celková výška investície zatiaľ nie je známa.
"Seisa Europe zamestná predovšetkým ženy, ktoré sa na túto prácu podľa vedenia spoločnosti hodia lepšie. Pôjde totiž o výrobu v ochrannej atmosfére, s vysokou čistotou prostredia, ktorá si vyžaduje veľkú citlivosť, jemnosť a trpezlivosť," povedal Hrin. Už v júni by sa malo začať v Myjave so školením prvých pracovníkov vo výrobe. Tým, ktorí budú pracovať na vyšších postoch a budú výrobu v Myjave rozbiehať, zabezpečí firma odborné školenie v Texase.
"Do konca tohto roka má v prevádzke pracovať okolo 150 ľudí," dodal Hrin. Podľa primátora Myjavy Pavla Halabrína prinesie závod do kopaničiarskeho regiónu nové možnosti uplatnenia, nakoľko doterajšia produkcia už zabehnutých firiem je orientovaná prevažne na strojársku výrobu a na výrobu z plastov.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. október 2024 14:30