StoryEditor

Yosaria Plaza začnú stavať v marci

11.12.2006, 23:00
Autor:
SITASITA

Nákupno-zábavné centrum Yosaria Plaza za približne 2,5 miliardy korún v bratislavskej mestskej časti Ružinov, ktoré by malo byť najväčším nákupným komplexom na Slovensku, začnú stavať až na budúci rok v marci.
Ako povedal predseda predstavenstva spoločnosti Yosaria Plaza Ivan Liška, dôvodom zmeny termínu je predovšetkým zmena stavebného povolenia, o ktorú chce spoločnosť v najbližších dňoch požiadať. "Dôvodom je zmena statiky v podzemných garážach, kde sa budú meniť rampy medzi poschodiami v záujme lepšej orientácie a pohodlia návštevníkov. Ide však iba o technickú zmenu, celkový koncept komplexu zostáva," povedal Liška. Ako ďalej uviedol, ďalším dôvodom posunutia začiatku výstavby je aj zmena termínu položenia základnej betónovej dosky. Spoločnosť predpokladá, že v januári a vo februári budú mrazy, preto dosku položia až v marci budúceho roka, nové projekty budú hotové vo februári. Celý komplex by mal byť verejnosti sprístupnený na jar v roku 2008.
Súčasťou nového komplexu s piatimi nadzemnými podlažiami bude okrem 250 obchodov aj supermarket Terno, dvanásť kaviarní, tri reštaurácie a sto kancelárskych priestorov s najvyšším štandardom, projekt s výstavbou kín nepočíta. Podľa Lišku tu bude aj najväčšie relaxačné centrum s rozlohou štyritisíc štvorcových metrov, bude tu klzisko s klasickým ľadom, bazén, sauny, masáže či soláriá. "Ľudí bude obsluhovať jedenásť výťahov, z ktorých štyri budú panoramatické. Výťahy budú sklené, pôjdu po fasáde obchodného domu a návštevníci z nich budú mať výhľad na okolie," konštatoval Liška. V podzemí centra bude 1 300 parkovacích miest. Parkoviská budú mať dva vstupy a dva výstupy na Tomášikovu a Obilnú ulicu, pre pohodlné vstupy a výstupy z obchodného domu bude v jeho okolí podľa Lišku rozšírená Tomášikova ulica.
Prípravné práce prvej etapy Yosaria Plaza sa skončili s polročným sklzom v auguste tohto roka. Dôvodom bol podľa Lišku katastrofálny stav inžinierskych sietí, ku ktorým chýbali akékoľvek projekty, ako aj "dlhá a tuhá zima". Nové centrum bude stáť na rohu ulíc Tomášikova a Ružinovská okolo bývalého obchodného domu Prior. Pôvodná budova bude od základu zrekonštruovaná, dostavia sa spredu i zozadu a vedľa nej sa postaví ešte jedna väčšia budova. Obe budovy budú spojené zasklenou galériou.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. október 2024 05:23