StoryEditor

Vista príde možno už v januári

31.08.2006, 00:00

Očakávaný nový operačný systém Windows Vista od amerického Microsoftu sa bude predávať v internetovej predajni Amazon.com
zrejme od 30. januára budúceho roka. Internetový obchod v noci navčera na svojej stránke uviedol, že začal prijímať objednávky na Vistu k uvedenému dátumu.
Vista sa bude predávať v niekoľkých verziách od 100 do 399 dolárov, v prepočte zhruba od 2 900 do 11 700 korún, uviedol Amazon. Hovorca Amazonu k správe na internetových stránkach dodal, že dátum je odhad založený na neformálnej komunikácii s ľuďmi z Microsoftu a z odvetvia. Hovorca Microsoftu sa k objednávkam a cenám za Vistu na Amazon.com odmietol vyjadriť s tým, že Microsoft ešte len dokončuje cenovú stratégiu pre Vistu. Pripomenul, že zatiaľ neurčili dátum, keď pôjde nová verzia Windows na trh.
Operačný systém Windows v rôznych verziách pracuje v 90 percentách osobných počítačov vo svete.
Vista sa bude predávať vo viacerých variantoch v dvoch oddelených radoch: spotrebiteľskom a podnikovom. Spotrebiteľská verzia Visty sa kvôli zárukám kvality musela odsunúť na začiatok budúceho roka, firemní zákazníci by mali mať podnikovú verziu operačného systému k dispozícii už v novembri.

*** LIŠTA POD FOTO (alebo hneď vedľa neho, podľa miesta) ***
Nové menu Štart podľa Microsoftu podstatne uľahčuje hľadanie súborov, dokumentov, elektronickej pošty, kalendára alebo kontaktov. Vista po zadaní hľadaného slova alebo slovného spojenia do políčka v dolnej časti menu Štart bude prehľadávať nielen názvy súborov, ale aj informácie obsiahnuté v dokumentoch. Menu zjednodušuje aj navigáciu cez nainštalované aplikácie. Položka All Programs (Všetky programy) už nepoužíva kaskádové menu z XP, ale obsahuje vložené menu, ktoré zaberá menej miesta na monitore a zjednodušuje navigáciu.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
07. október 2024 00:39