StoryEditor

Prvé lietadlo na novej linke Poprad-Sliač-Praha pristane pod Tatrami už dnes

25.03.2007, 14:16
Autor:
TASRTASR

Prvé lietadlo Českých aerolínií (ČSA) na novej pravidelnej linke Poprad-Sliač-Praha pristane pod Tatrami už dnes desať minút pred polnocou. Posádku i cestujúcich privítajú na letisku Poprad-Tatry slávnostne. Lietadlo prejde vodnou bránou. Z Popradu bude štartovať v pondelok 26. marca ráno o 4.00 hod.

"Čas odletov z Popradu a Sliača je nastavený tak, aby cestujúci mohli bez problémov stihnúť letecké spojenia z Prahy do ďalších destinácií a v neskorých večerných hodinách odlet z pražského letiska späť do Sliača a Popradu," uviedol popradský primátor Anton Danko. Ako povedal, ČSA ponúkli kvalitné služby, výhodné najmä pre cestujúcich, ktorí budú z Prahy pokračovať ďalej. Predpokladá, že práve oni budú najviac využívať novú linku. Majú totiž možnosť kúpiť si letenky za nižšie ceny, keďže lety nebudú delené.

Spojenie Popradu s českým hlavným mestom privítal aj riaditeľ popradského letiska Peter Polerecký. Ako povedal, "letisko sa dostane viac do povedomia vo svete, čo môže priniesť ďalšie pravidelné spojenia".

Na financovaní prevádzky pravidelnej leteckej linky Poprad-Sliač-Praha sa bude podieľa novovytvorená spoločnosť Hron-air, v ktorej sú zastúpené Železiarne Podbrezová, Scheidegger Training Institute Europe, Prešovský samosprávny kraj, mestá Poprad a Vysoké Tatry. Akcionári predpokladajú, že v začiatkoch bude prevádzka stratová, ale postupne s nárastom cestujúcich prinesie zisk, ktorý plánujú investovať do ďalšieho rozvoja.

Od nového letového poriadku má popradské letisko aj ďalšiu novinku - spojenie s Londýnom sa rozšíri z dvoch na tri lety v týždni. Okrem stredy a soboty to bude aj pondelok. Zmenu si vyžiadal nárast cestujúcich. Lietadlo SkyEurope Airlines priletí z Londýna pod Tatry v pondelok 26. marca o 16. hodine a naspäť odletí o 45 minút neskôr.

Pravidelné spojenie medzi Londýnom a Popradom sa začalo 3. decembra 2005, kedy priletelo na letisko Poprad-Tatry, ktoré je najvyššie položeným v Európe, prvých 80 cestujúcich. Odvtedy sa na palubách lietadiel v oboch smeroch prepravilo 26 200 pasažierov.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. júl 2024 04:07