StoryEditor

Rekonštrukcia kúpaliska Termálpark vo Veľkom Mederi stála vyše 70 mil. Sk

10.05.2006, 18:57
Autor:
TASRTASR

Rekonštrukcia vychýreného kúpaliska Termálpark vo Veľkom Mederi, ktorá sa rozbehla v roku 2003, sa predovšetkým podpísala pod rekordnú minuloročnú návštevnosť rekreačného areálu. Termálne kúpalisko Termálpark v roku 2005 privítalo 634 584 hostí, čo bol medziročne rast o 60 %. Tržby dosiahli vyše 47 miliónov Sk.
Prevádzkovateľ termálneho kúpaliska Termálpark je spoločnosť Termál, s. r. o. Tá od mesta Veľký Meder prevzala v roku 2003 správu nad kúpaliskom. Odvtedy investovala do rekonštrukcie celého objektu vrátane bazéna, v dvoch etapách, viac ako 70 miliónov Sk. Na mieste, kde bol postavený pôvodný rekreačný bazén, vyrastie začiatkom júna moderné miesto na kúpanie s kvalitnými technológiami.
"Všetky bazény čerpajú termálnu vodu z dvoch vrtov s teplotou od 56 do 67 stupňov Celzia. Tieto dva vrty sú zatiaľ postačujúce, aj keď sa počet návštevníkov každoročne zvyšuje, potvrdil konateľ s.r.o. Termál Ladislav Rudický. V blízkej budúcnosti by chceli teplo z termálnych prameňov využiť aj iným spôsobom, napríklad na centrálne vykurovanie tunajšieho sídliska, dodal Rudický.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
07. október 2024 00:42