StoryEditor

Severozápadnú Európu zasiahli silné dažde a vetry

18.01.2007, 16:10
Autor:
SITASITA
Silná búrka, ktorá zasiahla dnes Britské ostrovy a Nemecko, spôsobila chaos v lodnej doprave a v Anglicku si vyžiadala jednu ľudskú obeť. Meteorológovia predpovedajú, že počasie sa ešte zhorší.

Silná búrka, ktorá zasiahla vo štvrtok Britské ostrovy a Nemecko, spôsobila chaos v lodnej doprave a v Anglicku si vyžiadala jednu ľudskú obeť. Meteorológovia predpovedajú, že počasie sa ešte zhorší.
V Lamanšskom prielive francúzske a britské vrtuľníky zachraňovali 26 člennú posádku, ktorá opustila potápajúcu sa nákladnú loď neďaleko anglického pobrežia. Pre silnú búrku prestali premávať medzi anglickým prístavom Dover a Francúzskom trajekty. V Anglicku spôsobilo počasie chaos v cestnej a železničnej doprave.
V Nemecku zasiahla víchrica západné a centrálne oblasti a pohybovala sa na východ. Podľa meteorológov ide o najhoršiu búrku za posledných 4 - 5 rokov, Úrady vyzvali občanov, aby vonku vychádzali len vo výnimočných prípadoch. Riaditeľ Nemeckých záchranných služieb uviedol, že v pohotovosti je niekoľko desiatok tisíc záchranárov.
Sever Francúzska zasiahli dažde a vetry s rýchlosťou 140 km za hodinu. Meteorológovia predpovedajú najväčší nápor poobede a vo večerných hodinách.

01 - Modified: 2003-04-23 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Gáborík prispel k vyradeniu Colorada
menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. október 2024 00:33