StoryEditor

Premiér navrhol Bushovi, aby stiahol vojakov z Bagdadu

22.01.2007, 10:26
Autor:
SITASITA

Iracký premiér Núrí al-Málikí už v novembri minulého roka navrhoval americkému prezidentovi Georgeovi Bushovi, aby dal stiahnuť amerických vojakov z Bagdadu, a aby tak mohli starostlivosť o bezpečnosť v irackej metropole plne prevziať iracké bezpečnostné sily. Biely dom tento návrh odmietol, a Bush, naopak, navrhuje vyslať do Bagdadu ďalších 21 500 amerických vojakov. V nedeľňajšom vydaní to s odvolaním na popredných amerických diplomatov a Bushových poradcov uvádza denník Washington Post.
Iracký premiér mal stiahnutie Američanov z Bagdadu Bushovi navrhnúť na ich rokovaní 30. novembra v jordánskom Ammáne. "Všetci sme si vtedy uvedomovali, že je to nerealistické," cituje denník Bushovho poradcu Dana Bartletta. Americkí diplomati a Bushovi poradcovia, na ktorých sa denník odvoláva, sa však zhodujú v tom, že al-Málikího ponuka bola zároveň aj pozitívnym signálom, že iracká vláda to myslí vážne s preberaním zodpovednosti za situáciu v krajine.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
14. september 2024 08:18