StoryEditor

EÚ a NATO chcú spochybniť posolstvo druhej svetovej vojny

07.05.2007, 13:06
Autor:
SITASITA

Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov v pondelok obvinil Európsku úniu a Severoatlantickú alianciu, že sa spolu snažia prepísať dejiny v súvislosti s prínosom Ruska v druhej svetovej vojne. Počas kladenia venca k pamätníku diplomatov zabitých vo vojne Lavrov prisľúbil, že bude brániť pamiatku víťazstva Červenej armády nad fašizmom. "Spomienka na víťazstvo nevybledne. Táto pamiatka je pre nás posvätná, a preto snahy o rúhanie sa proti nej, o zneužitie a prepísanie dejín nám dvíhajú mandle," citovala Lavrova ruská agentúra RIA Novosti. Podľa neho sa o to spoločne snažia niektoré organizácie ako NATO a EÚ.
Rusko, ktoré si v stredu pripomenie porážku nacistického Nemecka, obvinilo bývalé sovietske republiky, že prepájajú víťazstvo nad fašizmom so začiatkom sovietskej okupácie východnej Európy. Predstavitelia EÚ a Ruska sa najbližšie stretnú 17. mája na dvojdňovom summite v meste Samara na juhu Ruska.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. september 2024 01:12