StoryEditor

V Taliansku pokryl sneh aj prímorské pláže

30.12.2005, 14:49
Autor:
TASRTASR

Taliansko je stále v područí zimy: miestne médiá dnes informovali, že v dôsledku nízkych teplôt zamrzol na železničnej stanici Termini v Ríme 22-ročný bezdomovec.
Prečo muž nebol v centrách pre bezdomovcov, ktoré úrady zriadili okamžite po vypuknutí mrazov a v ktorých je v súčasnosti približne 4000 ľudí bez domova, nie je zatiaľ známe.
V porovnaním s rovnakým obdobím minulého roka je v Ríme o desať stupňov nižšia teplota, informovala dnes talianska agentúra ANSA a štátna televízia, ktoré zhodne hovoria o "počasí ako na Sibíri".
Chladno je aj na severe krajiny. Z toskánskej metropoly Florencia hlásia najvýdatnejšie snehové zrážky od roku 1985. Starobylé mesto s množstvom kultúrnych pamiatok pokrýva ešte stále 25-centimetrová vrstva snehu. Primátor Florencie vyzval obyvateľov, aby osobné automobily použili iba v nevyhnutných prípadoch.
Vo Florencii a v Pise museli ešte vo štvrtok kvôli hustému sneženiu čiastočne uzatvoriť letiská. V nadmorských výškach nad 1300 metrov namerali dokonca až mínus 29 stupňov Celzia. V lyžiarskom stredisku Cortina d'Ampezzo zostali kvôli hustému sneženiu uviaznutí turisti. Ortuť v teplomere tam klesla na mínus 16 stupňov Celzia. Mrazy zaznamenali dnes aj v južnom Tirolsku.
Nezvyčajný obraz sa zasa vyskytol v toskánskom meste Viareggio, kde sneh pokryl celé pobrežie až moru.
Počasie si dnes v Taliansku vyžiadalo stovky nehôd a spôsobilo chaos v doprave. Informácie o zranených nie sú zatiaľ známe.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. september 2024 10:48