StoryEditor

APA: Bratislavský primátor by pre mesto rád získal historickú budovu SND

10.06.2005, 16:27
Autor:
TASRTASR

Tridsiatemu ročníku Kultúrneho leta v slovenskom hlavnom meste Bratislava venuje dnes v pôvodnom materiáli pozornosť rakúska agentúra APA.
Tradičný cyklus podujatí, ktorý sa v tomto roku presunie aj na Bratislavský hrad, symbol mesta, má podľa slov primátora Andreja Ďurkovského nielen umeleckú úlohu, ale aj osobitý význam pre cestovný ruch. Mal by posilniť chýr Bratislavy ako tzv. boom-town, intenzívne sa rozvíjajúceho mesta v streodoeuróskom priestore.
V správe, ktorá približuje rakúskym odberateľom dramaturgiu, očakávané programové vrcholy i predpokladanú návštevnosť jednotlivých akcií festivalu, nechýba názor bratislavského primátora na budúcnosť divadelných scén v metropole SR. Andrej Ďurkovský by podľa vlastných slov rád získal pod patronát radnice historickú budovu SND, ktorú často navštevujú aj milovníci opery a baletu z Rakúska, a to ako zdôraznil, výlučne na kultúrne účely a naďalej ako dejisko kvalitných predstavení.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
07. október 2024 00:44