StoryEditor

V Bakúbe bomba zabila šesť ľudí, 13 ďalších je zranených

05.01.2005, 15:32

Šesť ľudí dnes zahynulo pri samovražednom bombovom útoku v severoirackom meste Bakúba.
Ďalších 13 osôb, vrátane dvoch civilistov, utrpelo zranenia. Terčom útoku bolo stanovište irackej polície a Národnej gardy. Bakúba sa nachádza vo vzdialenosti 65 kilometrov severne od Bagdadu.
K najnovšiemu incidentu došlo len niekoľko hodín po samovražednom útoku pri policajnej akadémii v meste Hilla, ktorý si vyžiadal najmenej 15 obetí na životoch.
Iracká islamská strana medzitým informovala, že neznámi ozbrojenci zabili jedného z jej vysokých predstaviteľov. Umara Mahmúda Abdalláha, duchovného, ktorý je autorom niekoľkých kníh o islame, uniesli v utorok z jeho lekárne v severoirackom meste Mosul a neskôr ho našli s prestrelenou hlavou.
Strana sa minulý mesiac stiahla z boja o hlasy voličov v blížiacich sa voľbách. Obáva sa totiž, že neprestávajúce násilnosti odradia obyvateľov na sunnitskom severe a západe krajiny od účasti na hlasovaní, čo len prispeje k podkopaniu dôveryhodnosti volieb.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. september 2024 01:40