StoryEditor

Chrípkové prázdniny na viacerých školách Slovenska

19.02.2003, 17:57

BRATISLAVA 19. februára (SITA) - Chrípková epidémia je už takmer vo všetkých krajoch Slovenska. Zvýšený počet chrípkových ochorení u mládeže zaznamenali v Bratislavskom kraji, v Nitrianskom kraji zaznamenali doteraz vyše osemtisíc ochorení na chrípku. Najviac bol postihnutý okres Zlaté Moravce, kde pribudlo 50 percent ochorení. V okresoch Šaľa a Komárno bol zaznamenaný 30-percentný nárast chrípky. Pre školy je však pozitívne, že tento týždeň sú na západnom Slovensku jarné prázdniny.
Vážna je situácia na Kysuciach, kde je viac ako 2 500 chorých na 100-tisíc obyvateľov. Pre chrípkovú epidémiu zakázali v čadčianskej nemocnici návštevy. Chrípkové prázdniny sú vo viacerých školách Žilinského i Bytčianskeho okresu. Chrípkové ochorenia hlásili zdravotníci aj na Orave a v Turci. Niekoľko škôl muselo vyhlásiť chrípkové prázdniny aj v Banskobystrickom kraji.
Chrípka trápi aj obyvateľov Prešovského kraja. V Prešove zavreli niekoľko základných a stredných škôl. Chrípkovú epidémiu pocítili viaceré popradské a kežmarské školy. V okrese Poprad je chorobnosť 1 177 a v okrese Kežmarok 1 017 na 100 000 obyvateľov. Najviac postihnutou je veková skupina 15 až 18-ročných a deti od 6 do 14 rokov. Šírenie chrípky by mohli pribrzdiť jarné prázdniny, ktoré budú mať deti z Prešovského a Košického kraja už na budúci týždeň.

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. október 2024 09:29