StoryEditor

Nadácia Pontis udelila ceny Via Bona Slovakia za rok 2006

30.04.2007, 00:00
Nadácia Pontis udelila ceny víťazom šiestich kategórií a jedno mimoriadne ocenenie 7. ročníka Via Bona Slovakia na slávnostnom galavečeri v bratislavskej Design Factory.

Toto prestížne ocenenie vyjadruje verejné uznanie firmám a podnikateľom, ktorí na Slovensku rozvíjajú firemnú filantropiu a spoločenskú zodpovednosť. V tomto roku táto súťaž zaznamenala rekordnú účasť - 106 nominovaných bojovalo v 5 kategóriách. Médiá a žurnalisti sa uchádzali o Čestné uznanie za mediálny prínos.



Hlavnú cenu pre veľké podniky získala Všeobecná úverová banka, a.s., prevzal ju Tomas Spurny, jej generálny riaditeľ a predseda predstavenstva. Minuloročné víťazstvo v skupine malých a stredných podnikov obhájila spoločnosť ANASOFT APR. Ocenenie za dlhodobé partnerstvo si odniesla spoločnosť TPD, ktorá takmer pätnásť rokov rôznymi formami podporuje organizáciu Úsmev ako dar. V kategórii Podpora verejnoprospešnej činnosti v regióne triumfovali Stavebniny Marián Grígeľ, ktoré sa sústreďujú najmä na zachovanie a rozvoj bohatého kultúrneho dedičstva goralského etnika v regióne Orava. Zo šiestich nominovaných, prvenstvo a cenu za odvahu podporiť inovatívny projekt získala Slovenská sporiteľňa a čestné uznanie za mediálny prínos si odniesla agentúra SITA.



Nadácia Pontis sa rozhodla oceniť ešte jednu, obzvlášť pozoruhodnú spoluprácu, a Kníhtlačiarni Gerthofer udelila cestné uznanie Via Bona Slovakia 2006 za nezištnú pomoc. Zároveň na podujatí predstavila publikáciu, ktorá poskytuje podrobnejšie informácie o užšej skupine nominovaných a víťazov. Katalóg je v elektronickej podobe je zverejnený aj na www.viabona.sk.

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. október 2024 11:19