StoryEditor

VIDEO: Ako sa z harleya stala slovenská snežná beštia na kolesách

30.01.2017, 17:13
Konštruktéri zo slovenského dealerstva kultovej americkej značky sa poriadne odviazali. Do každoročnej súťaže organizovanej značkou Harley-Davidson prepracovali v Banskej Bystrici sériový model Roadster 1200 na snežný dragsterový špeciál.

Snow Drag, ako sa tento stroj volá, potrebuje skúseného jazdca. S takou obrovskou a ťažkou mašinou by o mohol byť na snehu poriadny boj. Motocykle do snehu sú obvykle maximálne ľahučké s váhou okolo 150 kg. Tento snežný roadster so snežným pásom má ale zhruba o sto kíl viac, uvádza auto.idnes.

Značka H-D vie šikovne využiť motorkársku "uhorkovú sezónu"

Každému európskemu sa dealerovi pridelí jeden nový motocykel, malý rozpočet a úloha už je jasná. Povoliť uzdu fantázii a vytvoriť nové, nevšedné umelecké dielo. V poradí tretia bitka kráľov bola odštartovaná 16. januára tohto roka.

Napriek názvu však nebudú rinčať meče. Cieľom totiž je vytvoriť čo najoriginálnejšiu úpravu motocykla Harley-Davidson. Česi majú tri tímy: z Ostravy, Hradca Králové a Prahy. Práve účastníci z hlavného mesta majú pred sebou jednu z najťažších úloh. Snažia sa totiž obhájiť víťazstvo z oboch predchádzajúcich ročníkov, kedy sami sebe nasadili pomyselnú latku skutočne veľmi vysoko.

Hliníková strela z prvého ročníka zapôsobila na porotca veľa silným dojmom a vlaňajšia prerábka v štýle Jawy zo šesťdesiatych rokov dosiahla celkové víťazstvo, keď nechala za chrbtom viac ako dve stovky konkurentov.

Cieľ súťaže

Princípom súťaže je v rámci obmedzeného rozpočtu a vopred stanoveného termínu upraviť mašinu tak, aby zanechala nezmazateľný dojem. Niekto sa sústredí skôr na estetickú stránku, niekto na motor, iným zase z pôvodného stroja nezostane skoro nič. Nezriedka sa tak vyrábajú originálne nádrže aj ďalšie diely kapotážou, inštalujú sa riadidlá neuveriteľných rozmerov i tvarov a tuningu nezostávajú ušetrené ani podvozky.

Pražáci sa v rámci 3. ročníka "Battle of the Kings" vydávajú ku koreňom značky Harley Davidson. Z ich dielne tak vyráža biely pretekársky špeciál v štýle dvadsiatych rokov minulého storočia. "Či už ide o stavbu do súťaže alebo pre zákazníka, máme vždy ambíciu postaviť mimoriadny stroj, o ktorom sa bude hovoriť. Zároveň chceme vytrúbiť do sveta, že hranice neexistujú ani pri strojoch, ktoré sú určené na denné jazdenie, a že v malom Česku je pre tvorbu, vďaka šikovným rukám a otvoreným hlavám, raj,"  hovorí Jaroslav Vavřina z pražskej dealerskej značky.

Ostravský tím vytvoril Scrambler v amerických farbách a Hradec Králové sa chváli loveckým špeciálom, odetým do kamuflážnej vrecoviny. Svojim hlasom môžete do súťaže prispieť až do 14. februára na stránkach súťaže.

Široká verejnosť tak najprv zvolí 6 najvydarenejších prestavieb z regiónu strednej a východnej Európy. Víťaz bude vyhlásený začiatkom marca.

01 - Modified: 2015-11-05 18:22:47 - Feat.: 0 - Title: Elektrické prasa vyráža na cesty. Legendárna motorka chce dobyť svet
01 - Modified: 2019-10-22 12:22:42 - Feat.: - Title: Predaj motoriek Harley-Davidson klesol o 5,8 percenta 02 - Modified: 2018-06-05 13:29:31 - Feat.: - Title: Čakajú zlé časy aj Harley Davidson? 03 - Modified: 2017-05-25 09:12:03 - Feat.: - Title: "Harley Davidson made in Thailand." Legendárny výrobca postaví továreň v Ázii, odbory ostro protestujú
menuLevel = 1, menuRoute = auto, menuAlias = auto, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
06. október 2024 16:29